

דינה דור בת 53 מתגוררת בתל אביב ומתעסקת בעיצוב מגיל 20. בעברה עיצבה חלונות ראווה לחברות סופר- גז, גולף, קסטרו, אינטימה ועוד
מאת: בטי סעדיה והילה סלח
האם עיצוב תמיד עניין אותך?
"נולדתי עם זה, זאת אומרת שאין אופציה של משהו אחר שאני יכולה לעשות, כילדה הייתי מאוד יצירתית, תמיד עבדתי עם חומרים וצבעים הייתי הכי טובה בשיעורי מלאכה בבית הספר. יש לי גם הרבה סקרנות לגבי אופנה ועיצובים חלל למיניהם".
למדת עיצוב?
"ההתפתחות המקצועית שלי לא החלה בלמידה פורמאלית בבית ספר, באוניברסיטה או בשנקר. אלא התחילה במקריות שנפגשתי עם חלון ראווה והתחלתי לזרום עם זה ומשם התפתחתי בלמידה עצמאית באמצעות ראייה, מגזינים וכתבות באינטרנט . התפתחתי תוך כדי תנועה הבנתי שזהו המקום שלי".
כיצד נקבעים טרנדים? ומהם הטרנדים בעיצוב אופנה כיום?
"כדי להיות מעצב אתה חייב להיות מעודכן בטרנדים הקיימים. עיצוב חלונות ראווה הוא שלב שני אחרי הטרנדים, כלומר נקבעים הטרנדים ואז צריך להביא אותם לידי ביצוע בפועל. הטרנדים בד"כ נלקחים מחיי הרחוב. כל מעצבי העל לוקחים את האנשים שעובדים בתוך המערכות שלהם ושולחים אותם לרחוב, לשווקים, לראות ולקבל השראה מאלה שחיים ברחובות הערים ביפן, סין ולונדון".
"הטרנדים השולטים היום הם חצאיות ארוכות וחולצות בטן ולכן המראה הזה שולט.
גם מכנסי סן טרופז חזרו לאופנה. בגלל שהמכנס ארוך צריך לנעול נעלי פלטפורמה גבוהות ואז האישה מקבלת את המראה הגבוה. טרנדים נוספים הם החולצה המשובצת וצבע הזית, כל בדי הקטיפה, ג'ינס עם המון קרעים. ג'ינס אגב תמיד באופנה אבל כל פעם כדי לחדש מתאימים אותו לתקופה מסוימת".
"האופנה כיום חוזרת על עצמה. בשנות ה-70 לבשו חולצות קצרות מכנסיים קצרים בדיוק כמו היום.לכל עשור יש את מאפייניו. מה שמשפיע על אופנה יכול להיות גם מלחמה, לדוגמה הפיגוע שקרה בצרפת, כל המעצבים החליטו לעצב בגדים בגוון השחור במטרה לבטא את האבל. יש כל מיני מצבים שגורמים למעצבים להחליט על אופנה מסוימת שרוצים להעביר אותה למעבר אופנת רחוב, הגורם המשפיע לא מעט הוא מוזיקה".
מאיפה את שואבת השראה לעיצוב חלונות הראווה?
"מעצבי האופנה של החברה עבורה אני מעצבת אומרים לי מהי ההשראה שלהם לעיצוב הפריטים. ואז אני מספרת סיפור דרך כל האביזרים מסביב דרך הרקעים והתמונות.
חלון ראווה הוא קצת כמו תאטרון בובות. הוא מספר איזשהו סיפור ואם חלון ראווההוא נכון ומדויק אז הסיפור עובר אל הלקוח.
דרך האופי של חלון הראווה את כלקוחה מבינה אם את עומדת מול חנות של נערות, נשים או ילדים ואת מחליטה אם האופנה המסוימת הזאת מדברת אליך וגורמת לך לקנות בחנות. חלון ראווה מוצלח הוא חלון ראווה שגורם לאנשים להיכנס פנימה".
מהו תהליך העבודה על חלון הראווה?
"בתחילה נפגשים עם המעצבים שמעבירים את הנקודות החשובות עליהם הם רוצים לשים דגש. לאחר מכן אני מייצרת סקיצה במחשב, מראה להם רעיונות ומחליטים ביחד. פה מתחיל תהליך של עבודה מול ספקים מול יצרני רקעים כלומר עבודת דפוס דיגיטלי, שמדפיסים על מדבקות, עץ, פלסטיק תלוי מה הרקע שאנו רוצים להציג. וכמובן יש את הבובות שאנו מתייחסים אליהן בטוטל-לוק. לפאה, לבגדים ולאביזרים. הבובה ממחישה ללקוחה את המציאות. כי היא עומדת מול חלון הראווה ואומרת 'בא לי להיראות כמו הבובה הזו' ואז היא נכנסת לחנות".
באיזו תדירות מתחלפים חלונות הראווה?
"בדרך כלל 3 פעמים בשנה מתחלפים החלונות. בתחילת עונה כלומר בסוף אוגוסט, לקראת החגים, ולאחר החגים שמזג האוויר מתחיל להתקרר. לפעמים לקראת SALE יש לרוקן את כל חלון הראווה ולהעמיד רק שלטי SALE שזוהי התקופה שהמכירות בה הגדולות ביותר. חלון ראווה היא חלק משרשרת שיווק ולא עולם בפני עצמו. אבל יש חלונות ראווה שכמעט לא משתנים למשל החלון ראווה של ריקושט יכול להישאר שנים כי פריטיו רוב הזמן קבועים".
האם את עיצבת את הבית שלך?
"כן, עיצובו ערך שנה. שינינו את כל מבנה הבית. לכל חלל
שמעצבים חייבת להיות כותרת. אני חלמתי שהבית יראה
כמו לופט ניו יורקי ובחרתי את כל הפריטים בקפידה. לא
תמיד קל למצוא את הפריטים ולפעמים עיצבתי בעצמי.
את שולחן הכתיבה וארון הספרים קניתי בשוק הפשפשים
ושיפצתי לבד".
על איזה פרויקטים את עובדת כיום?
"סיימתי לעצב ברשפון מרכז לימי הולדת לבנות שנקרא 'קארנינה', שם קיבלתי חלל ומטרת המקום הוא לחגוג ימי הולדת מיוחדים שמלבישים ומאפרים את ילדת יום ההולדת וחברותיה. בנוסף אני מסיימת את עיצוב חלונות הראווה של החורף".




